Phone Home Custom

ذهنیت معاملاتی

شکل دادن ذهنیت معاملاتی و بهبود اون یکی از عواملی هست که به شدت بر روی معاملات و سرمایه‌گذاری شما تاثیر می‌گذارد و متاسفانه به خاطر جو رسانه‌ای که در فضاهای مجازی برای فروش پکیج‌های بی‌کیفیت به راه افتاده این موضوع انکار میشود.

تاکید من بر روی روانشناسی و مدیریت سرمایه به این معنی نیست که این موضوعات تمام و کمال بازار هست، اما عقیده دارم اهمیت این موضوع خیلی بیشتر از دیگر مسائل هست. معامله در بازارهای مالی می تواند یک چالش بسیار سختی باشد، به خصوص اگر مدام احساس کنید که انرژی ذهنی شما تحلیل رفته و تمرکز درستی ندارید.

در این مقاله راههای بهبود ذهنیت را بررسی می کنیم تا درک کنید چقدر تاثیر مهمی بر روند معاملات و سرمایه گذاری شما خواهد داشت. نباید اسیر جو افراد ناآگاه قرار گرفت ، که مدام بر طبل بی اثر بودن روانشناسی و مدیریت سرمایه می کوبند و سعی می کنند نظر خود را که فقط معاملات بر اساس تحلیل تکنیکال و یا بررسی داده ها می باشد استوار است.


بازارها اصلا احساسی ندارند، اما حرکات آن کاملا بر اساس احساسات افراد معامله گر و فعال در بازار بستگی دارد. اگر هدف شما این است که جزو برنده ها باشید باید ذهنیتی ایجاد کنید که بازار را از دید غیر احساسی ببینید.


1. آرامش خود را حفظ کنید.


شما باید تلاش کنید تا جایی که امکان دارد با ذهنی آرام به بازار نزدیک شوید، اگر مدیریت ریسک و سرمایه رو لحاظ کردین، دیگر نیازی نیست که نگران همه چیز باشید. حتی اگر حدضرر شم فعال شد این پایان دنیا نخواهد بود.

بزرگترین معامله گران هم ضرر می کنند، نکته اصلی اینجاست: برخورد شما با ضررها هست که بین شما و دیگران تفاوت ایجاد می کند. حتما در هفته یک زمانی به ورزش کردن اختصاص دهید، تاثیر فوق العاده ای در انرژی و آرامش ذهنی شما خواهد داشت.


2. همیشه در حال یادگیری باشید.

btc banner
دنیا و متعاقبا بازارهای مالی و ابزارهای در دسترس معامله گران و سرمایه گذاران همواره در حال پیشرفت می باشد. پس بهتره که با ابزار های مدیریت ریسکی که همواره در حال توسعه هستند آشنا باشید. زمانی را قبل از خواب به مطالعه اختصاص دهید. یک تریدر موفق باید و باید مطالعه داشته باشد.

می توانید از کتابهای خیلی خوب شروع کنید. مانند اثر مرکب، قوی سیاه و هنر شفاف اندیشیدنو تبدیل رویا به ثروت و کتاب های بسیار عالی در این زمنیه که حتما در یک مقاله تخصصی به این موضوع پرداخته خواهد شد.


3. اجازه ندهید ضررها از کنترل شما خارج بشود.


معامله گران مبتدی به دلیل اینکه از ضرر می ترسند معمولا صبر می کنند تا از ضرر خارج بشوند، بدون اینکه به استراتژی خودشان پایبند باشند و به هزینه فرصت توجه کنند. در این میان با تصمیمات غیرمنطقی باعث میشوند که ضررها بیشتر شده و وارد یک باتلاق عمیق می شوند. ضرر را با آغوش باز بپذیرید و ببینید چه عملی باعث این ضرر شد تا در معامله بعدی این نقطه ضعف برطرف شود.


4. یک ژورنال معاملاتی داشته باشید.

jurnal trading
مانند یاداشت های روزانه معمولی، باید همه چیز را در ژورنال بنویسیم، تا بتوانید هرهفته یا هر ماه به عملکرد خود نگاه کنید وبررسی کنید که کجا خطا داشتید و بر چه اساسی وارد معامله ای که اشتباه بوده شدید و چرا بارها آن اشتباه را انجام دادید!

داشتن ژورنال چیزی هست که به شدت نادیده گرفته شده و بسیار دیدم که افراد زیادی چنین ژورنالی ندارند و صرفا فقط از وارد شدن به معامله بفکر سود هستند، که همین طرز فکر باعث فرار آنها از بازارهای مالی می شود. همین الان اقدام به تهیه ژورنال معاملاتی کنید.


5. عملکرد سایر معامله گران موفق را پیگیری کنید.


زمان هایی که کار خاصی ندارید که انجام بدهید، به مطالعه زندگی و سرونوشت تریدرهای موفق در بازارهای مالی بپردازید. از شکست های آنان درس بگیرید و تجربه ی خطا را تجربه نکنید. این می تواند به شما کمک کند تا بینشی از طرز فکر دیگر معامله گران بدست بیاورید. کتاب های Trading in the zone و 7 عادت افراد موثر احتمالا در این مسیر به شما کمک فراوانی خواهد کرد.


6. کنترل کردن ترس و طمع


در این مورد بارها صحبت شده و حتما نکات فراوانی را در این زمینه مطالعه کردید، دلیل این امر اهمیت این موضوع هست. تمرین پایبند بودن به استراتژی تنها راهی هست که می تواند به شما کمک کند. تحت هر شرایطی تابع استراتژی خودتون باشید. اگر جایی دیدید بازار را نمی فهمید بدونید که قرار هست ضرر کنید و سریع موقعیت را ترک کنید.


7. بازار چیزی به شما بدهکار نیست.


بیش از حد معامله نکنید. به خصوص وقتی ضرر کردید و با خشم و عصبانیت سعی دارید با انجام معاملات بیشتر از بازار انتقام بگیرید. بازار معلم سخت گیری هست و چیزی به شما بدهکار نیست.یک روز با شما سخاوتمند است و روز بعد دشمن شما!!! فراموش نکنید در بازارهای مالی احساس جایی ندارد و در مقابل خشم، استرسف معصومیت شما هیچ درکی ندارد.

 

 

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *